Skip to content
Order before 15:00 for same-day delivery in Amsterdam Free shipping starting from € 55,-
Language
Shipping costs Free shipping from 55,-

Know Your Way Around Asian Ingredients

Jun 16, 2023K. Dun

De geuren zijn heerlijk. De kleuren zien er vaak prachtig uit. En de smaken zijn overweldigend. Van Indonesië tot en met Japan, van China tot en met India en alles wat daartussen ligt - de Aziatische keuken is divers en bijzonder smaakvol. Denk maar eens aan een goede Indiase curry. Of Indonesische rendang. Of anders Japanse misosoep.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit de Aziatische keuken. Aziatische gerechten kan je ook thuis maken. Maar waar moet je beginnen? Hoe vind je je weg tussen al die Aziatische ingrediënten? De kruiden, de specerijen, de groenten, de sauzen, de smaakmakers en de verschillende soorten rijst en noedels. Dun Yong maakt je wegwijs.

11 Onmisbare Aziatische ingrediënten

Ben je liefhebber van de Aziatische keuken en kook je graag thuis Aziatisch? Of ben je van plan vaker Aziatische gerechten te maken? Dan is het goed om de volgende (basis)producten standaard in huis te hebben.

  1. Om te beginnen sojasaus. Elk Aziatisch land heeft zijn eigen sojasaus: zoet of juist zout. Sojasaus hoort natuurlijk bij sushi. Maar je kan het ook gebruiken bij dim sum. Het is ideaal als smaakmaker in soepen, dressings of curry.
  2. Vissaus wordt als smaakmaker met name gebruikt in de Thaise en Vietnamese keuken. Denk bijvoorbeeld aan de wereldberoemde Thaise viskoekjes. Maar vissaus kan ook worden gebruikt om te dippen of in roerbakgerechten.
  3. Chilisaus en chili-olie zijn uitermate geschikt om je gerecht meer pit te geven. Ook te gebruiken om in te dippen.
  4. Ook kan je niet heen om oestersaus. Zoet, maar hartig tegelijkertijd en ideaal voor in roerbakgerechten of noedels.
  5. Wie een goede curry wil maken, kan niet zonder kokosmelk. Romig en vol van smaak. Ook perfect voor in soepen en marinades. Kokosmelk is tegenwoordig overal te verkrijgbaar. Maar ze verschillen onderling enorm in kwaliteit. De betere kokosmelk haal je bij de speciaalwinkel.
  6. Currypasta geeft een gerecht een pittig en intense smaak. Deze pasta leent zich uitstekend voor Thaise curry’s.
  7. Sesamolie is altijd lekker. De ideale match voor in dressings, dipsausen en marinades.
  8. Van sushirijst tot en met jasmijnrijst. Rijst staat synoniem voor Azië met al zijn rijstvelden. Bij ieder Aziatisch gerecht hoort een specifieke rijstsoort.
  9. Ook een pak noedels mag niet ontbreken. Je hebt vele verschillende soorten. Ontdek zelf je favoriet. Past bij vele Aziatische gerechten.
  10. Azië kan niet zonder verse gember. Elke keuken gebruikt deze smaakmaker, in bijvoorbeeld dressings, marinades en soepen. roerbakken
  11. Tot slot, koriander. Heeft een specifieke smaak, waar lang niet iedereen dol op is. Dit kruid verrijkt soepen, curry’s en tal van andere Aziatische gerechten. Te gebruiken tijdens het koken of op het eind ter garnering en voor de smaak.

Deze, maar ook talloze andere Aziatische ingrediënten zijn tegenwoordig makkelijk te koop bij een speciaalwinkel of Aziatische supermarkt.

Heb je vragen over een van de genoemde Aziatische ingrediënten of zoek je een bepaald product? Neem contact op met Dun Yong. Voordat je het weet tover je zelf die curry, rendang of misosoep op tafel.

More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published