Different Types of Dumpling Wrappers, When Do You Use Which?

Different Types of Dumpling Wrappers, When Do You Use Which?

Jun 26, 2023K. Dun

Verschillende soorten dumplingvellen: wanneer gebruik je welke?

Je eigen dumplings of wontons maken is een heel leuk karweitje, vooral als je het samen met het hele huishouden doet. Zet het aanrecht of de tafel vol met verschillende soorten vulling en zet iedereen aan het werk. Je kunt natuurlijk je eigen vellen maken met bloem en water, maar kant-en-klare vellen zijn een stuk makkelijker. Je vindt ze in onze vriezer, maar let wel goed op welke je koopt. De een is namelijk beter als je gaat stomen, terwijl de ander beter gedijt in de frituurpan. Wij helpen je op weg. 

 

Stomen en koken

De meest simpele dumplings worden vaak gestoomd of gekookt. Controleer op de verpakking altijd goed of er op staat dat de vellen hiervoor geschikt zijn. Dit zijn namelijk andere vellen dan die je nodig hebt om te frituren. Of je de dumplings vervolgens stoomt of kookt, maakt niet uit, beide bereidingswijzen staan aangegeven op de verpakking. Vul de dumplings met varkensvlees, garnaal of houd ze helemaal vegetarisch, je kunt alle kanten op!

 

Frituren


Ga je de dumplings niet stomen of koken maar frituren? Koop dan dumplingvellen die daar speciaal voor zijn bedoeld. Zo worden jouw Indonesische pangsits ultraknapperig.

 

Gyoza

Japanse gyoza worden gestoomd of gekookt én knapperig gebakken. Ook als gebakken dumplings uit een ander land maakt, zoals Chinese jiaozi, zijn gyozavellen wat je moet hebben. De vellen zijn rond en stevig genoeg zodat ze de dubbele bereiding aankunnen zonder uit elkaar te vallen.

 

Wontons


Staat er home made wontonsoep op het menu? Ook daar hebben we speciale vellen voor. Wontonvellen zijn altijd vierkant, en ze zijn iets dunner en glibberiger dan standaard dumplingvellen. Hierdoor zijn ze ideaal voor in soep, of in sauzige gerechten. In tegenstelling tot andere dumplings, worden wontons vaak in een kommetje saus geserveerd, in plaats van dat je de dipsaus ernaast krijgt. 

More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published