HOWTO: Korean Barbecue

HOWTO: Korean Barbecue

Jun 26, 2023K. Dun

How to: Korean barbecue

 

Zet de tafel vol met bijgerechten, slabladeren en gemarineerd vlees, zet het vuur hoog en het feest kan beginnen. Korean barbecue wordt steeds populairder en je kunt daarvoor natuurlijk naar een restaurant gaan, maar thuis is net zo gezellig. Je vult slabladeren met vlees, kimchi, ingemaakte groente, bosuisalade en wat je maar wil. Iedereen grilt z’n eigen vlees en stelt z’n eigen ideale hapje samen. Ook thuis aan de slag? Wij vertellen je hoe je het beste te werk gaat.

 

Barbecue kopen

Om te beginnen heb je natuurlijk een tafelbarbecue nodig. Het handigste hiervoor is om een Koreaanse grillplaat op een draagbaar gasfornuis te zetten. Dit kun je veilig op tafel zetten zodat iedereen z’n eigen vlees kan grillen. Zet wel de ramen open, het kan nogal een rokerige toestand worden.

 

Het vlees

De ster van de Koreaanse barbecue is het vlees. Vaak wordt hiervoor rundvlees gebruikt, zoals dungesneden shortribs, ook wel kalbi. Bij de slager is deze cut lastig verkrijgbaar, dus laten wij het speciaal voor in de winkel snijden. Je kunt ook andere dungesneden stukken vlees gebruiken. Dun gesneden buikspek van varken is ook heerlijk. Het vlees marineer je eerst een aantal uur in, dit kan met kant-en-klare of zelfgemaakte marinade. Als je liever vegetarisch eet, kun je ook paddenstoelen marineren en deze op de barbecue doen.

 

De bijgerechten

Het vlees is vrij zoet en dus is het lekker om veel frisse en pittige banchan (Koreaanse bijgerechten) op tafel te zetten. Je rolt alles in slablaadjes, waardoor je de perfecte knapperige, friszoete mapjes creëert. Zet dus in ieder geval slabladeren op tafel, dat kunnen verschillende soorten zijn zoals kropsla en romaine of little gem. Voor extra smaak kun je een shishoblad in het slablad leggen, voordat de rest van de ingrediënten erin gaan. 

 

Zet verder zo veel mogelijk ingemaakte groenten op tafel, zoals kimchi van kool , blokjes daikon of radijsbladeren. Maak een dressing van sojasaus, sesamolie, gochugaru (Koreaanse chilivlokken), bosui, sesamzaad, geraspte knoflook en suiker om dungesneden bosui of komkommerblokjes mee aan te maken. Of maak een oplossing van rijstazijn, suiker en zout en giet deze over dungesneden daikon, komkommer of andere groente. Het is niet nodig, maar als extra vulling kun je altijd rijst op tafel zetten en die in je pakketjes rollen. 

More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published